dimecres, de maig 31

+Barranks


Dissabte ens despertem d'hora i amb el Beri, el Llure, el David el Zoli i el Basilis i a fer el Barranc de "Viu de Llevata"****. Barranc ideal iniciació, només un rapel obligat, molts salts i aigua assegurada en aquesta època. El lloc, a més, és molt bonic. És per tot això que sempre acostuma a estar a petar, recomanable anar avanç de les 10 per ser els primers i no viure aglomeracions!
L'única putada del dia és que en un saltet se m'encalla una cama i em torso el genoll, així que ni disfruto 100% ni puc escalar més el cap de setmana. M'hauré de pensar seriosament el tema de la petanca...

I ja al vespre, una mica d'escalada. El primer cop de la meva vida que vaig a escalar i m'he de quedar mirant, grrrrrrrrrrrr. I escalada de l'autèntica, una paret, unes bagues amb maillons, i tothom a provar de segon, jeje, que està totalment clean. Algun dia d'aquests el taladro ho deixarà com un gruyere!

dimarts, de maig 30

Per Terradets


Divendres Anem a Terradets a fer el freaky. Objectiu sector dels Isards. La sorpresa a l'arribar: Prohibit escalar fins l'agost per nidificació d'aus... Doncs res, canvi i cap a les Bruixes.

Comencem amb "Chasquilla"6a+****. Via molt wapa tot i que ja està polideta a l'igual que les fàcils del sector. Encadenada a vista, la cosa pintava be. I el David del tirón, també. No li passen els anys!
Però a partir d'aquí fracàs rera fracàs: A "Tan me fa" 6c, no arribo ni a la segona xapa, "Vordi na" 6c+*** surt però al pas puta peu a un arbre i per acabar a la nº1 del sector mongetes, 6c, m'acabo escaquejant pel 6b+ del costat. A l'acabar, em pasa pel cap deixar l'escalada i dedicar-me al noble joc de la petanca...

Per sort el David deixa algo pel record encadenant a vista la "Experiencia positiva", 6a****!

diumenge, de maig 21

Dissabte pel Berguedà


El Dissabte haviem quedat amb el Bil, la Itzi i la Inés per anar a Montserrat. Però al final el David i la Núria ens proposen d'anar a fer barrancs al Berguedà, així que canviem els plans i cap allà (Ho sento, ja sabeu que som més putes que les gallines).

El barranc és "El pas de l'Escadell"***. Només arribar al parquing hi ha el que sembla un grup organitzat, 10-12 persones. Així que a tot drap cap al barranc per passar davant. Com que és un barranc fàcil, està ple de grups (En el descens adelantem un altre grup de 12 persones). El barranc està molt bé, tot i que li falten salts de 2-3 metres i tuvogans. I d'aigua baixava el límit avanç de que es sequi, en dos setmanes com no plogui estarà estancat. 3 hores de descens.

Després de fer uns entrepans a Vilada, anem a escalar, objectiu: Mercadal Superior.

La zona del Mercadal està molt bé, l'únic inconvenient el peu de via. La resta, perfecte: Vistes, bona roca, vies llarguetes, curta aproximació i la major part de les vies reequipades.

Comencem amb el L1 de "Diedre Negre", 6a***. Via maca però amb un equipament, curiós!? (fotos 1 i 2). Després "Marilyn" 7a***. Te tres metres terrorífics, vaya tela amb els setens del Berguedà!!! Acavem la jornada amb el L1 de la nº8 V+**. Ens em quedat amb les ganes de fer la nº7 i fer el segon llarg de la 8, que promet. Però com el temps sens tira a sobre marxem després d'una curta però intensa escalada.

Curiós que encara no havia escalat pel Berguedà. Segur es repetirà doncs està només a una hora del Vallès i sembla que està més descongestionat que altres zones més properes a BCN. A més, les vistes de montanya que ofereix impagables.

Les Gaites


Avui amb el Putxi, l'Albert i la Marta anem a St. Llorenç. I on podem anar que no caigui la solana, curta aproximació i amb varietat de graus? A les Gaites. En contra de la zona destacar que ja hi ha alguna via amb la pedra gastada i que la 1º xapa en moltes vies està una mica massa amunt.

Comencem fent el primer llarg de la "Renom-Olmedo" 6a**. Inmediatament ens passem a "Cati" 6b****. Per mi la millor via del sector, 35 metres i molta continuitat! No l'encadeno ja que és la primera i estic en fred (+Escusódromo, jeje).

Pujem una mica i provem "Cucona" V. "Súper Cucona" 6a*** (aquestes dos bastant sobades). "Vertical Extrem" 6b, i segons l'Albert i si no es fa us de l'abre que hi ha davant, el grau pica més segur. Finalment, "Los tiempos estan cambiando" 7a**, via amb la dificultat molt concentrada, al segon pegue encadenada, serà realment un setè?

dissabte, de maig 20

Felicitats Papichulo!!!


Doncs si, després de nou mesos d'espera l'Erola ja està aquí! Una futura escaladora segur!
I esperem que l'altre de la foto en breu porti també una nova escaladora al món!

dijous, de maig 18

Entre profesionales!


Com sempre, els germans Lamoglia sinònim de bon assegurament, jejejejejeje!

diumenge, de maig 14

6/5 a la paret de l'Aeri!


Com que avui he estat currant de camaruta i no escalant (tot i que he fet un bon entrenament de braços!), penjo el vion que vam fer amb el Marc la setmana pasada.

"Lotus" 250m. 6b***** . Una via brutal, impreressionant! Excepte el quart llarg (roca un pel descomposta) tota la via discorre per placa de primera qualitat. Tots els llargs són preciosos, a més regalet final amb una desplomadeta en fisura. El grau possiblement sigui obligat, no ho tinc clar. El que si, que s'ha d'anar amb el 6a consolidat. Nosaltres la vam fer en quatre hores i mitja, alternant en tots els llargs el que anava de primer.

Equipada perfectament amb parabolts (aixó si, les xapes de color marron), ni falta cap ni en sobra cap, els ideals (entre tres i sis per llarg). Un llarg equipat amb espits.


Per mi, la millor via que he fet a Montserrat! Tot i que només n'hauré fet una decena. Recomanable 100x100.

I també destacar la gentada que hi havia a l'aeri! Cordades a la Valentí Casanoves, a una via d'artifo de la dreta, a la via dels sostres, a la Easy Raider, a la Pany-Farrera (crec) i a la Filoxera. Com a mínim tots vam triar vies diferents!

dissabte, de maig 13

La mola mola


Avui amb el Beri i el LLure a provar el sector del Diafragma.

Provem els tres cinquens (nº1***, nº3*** i nº8***), i diria que la u és més de cinquè (6a?) i la tres potser V+ per un pas.

Acavo obrint "La quinta del Cola-Cao" 7a+**. Fins a la tercera xapa totalment descompost! Llàstima d'aquests trams de roca perquè sino St. Llorenç seria lloc mític. Perquè on la roca és bona, per mi és molt millor que el conglomerat de Montserrat. Com a mínim m'enporto un maillon de la penúltima xapa de la via, i no ho acavo d'entendre doncs el pas xungo està dos xapes avanç !? Però cap a casa.

divendres, de maig 12

Penya Ginesta


Avui haviem de fer amb el Jose "La noia dels ulls blaus", però per falta de temps em acabat fent esportiva a Penya Ginesta.

Em començat per la "Zoe 0"V***. Només el primer llarg, després em enpalmat una nova via (6b?) en placa desplomada. I algun simpàtic ja s'ha mangat la reunió! Només hi ha 4 parabolts sense xapa, fantàstic!
Després "Cargol treu banya ", 6c+***. Al segon pegue encadenada, jeje!
I per acavar, el primer llarg de "Preludi d'Andrómeda", 6a+**.

Realment curiós com els divendres tarda està la Fuixi a rebentar, i en canvi Penya Ginesta estava buit!
I tot i que la roca està pulideta, les vies estan prou bé!

dijous, de maig 11

Egocentrisme


Unes fotikis del mestre Putxi de la millor via (per mi) del congost d'Erinyà, sector carretera.
A la foto, avançde l'última de les tres panxes de la via.

dimecres, de maig 10

Bueno, bonito barato


Des de fa dos setmanes, em vaig un dia a la setmana a entrenar al boulder de l'espai jove Boca Nord. Està a 8 minuts de la parada d'Horta de la línea cinc.

És només una habitació, però per fer pila és perfecte: Practicament tot desploma molt! Colxonetes a tot arreu i a l'hora que vaig (18h) encara no he trobat ningú.

I el millor, el preu: 1'20 la sessió o 6e al mes (Descompte pels federats 33%): Regalat!

divendres, de maig 5

RIP per la càmera digital

Avui, despés d'una llarga temporada, tornem a la Fuixarda. I la càmera, que ha dit prou. Hauré de fer una inversió.

Diria que l'escalada està de moda, perquè el lloc estava a tope de penya! Només dos vies, Txupa 6a+*** i Problemo 7a***, que no s'encadena però només una paradinya. A veure si un dia d'aquests surt!

A més, he pogut saludar al Jose, que feia temps que no coincidiem . Bravo pels colegues d'escalada!

dijous, de maig 4

30/04 Congost d'Erinyà


El dia següent de patentar un nou esport (barrancs secs amb neoprè i carrera final), el diumenge anem al congost d'Erinyà, sector carretera. Les vies estan prou bé, majoria de sisens (excepte un V+), bona roca i això si: Aproximació 0.

Hi ha tres subsectors, esquerra (2 vies), centre (8) i dreta (3).

Comencem al central, encadeno la nº1***6b , de placa fina(a la 2ª foto, quan ja s'ha unit al V+). Després a provar la nº4**6c, que no s'encadena. És molt putilla a vista. Després la nº1****6c de les de la dreta. La millor via amb diferència de tot el sector, una succesió de 3 panxes en 28 metres impresionants! Ja l'havia provat i avui s'encadena.

Altres coses a destacar de la trepada: El David, tot i la inactivitat, donant el callo al 6a+! Igual que el Putxi, que la podria haver encadenat! I com no, les ganes i la ràbia que li posa el Beri. A falta de tècnica, coll... Un exemple per tots (tot i que a vegades una mica més de senderi també niria bé, jejejejee).

La primera foto, el Beri al V+ o al 6a+ i el Putxi al 6c diabòlic.

dilluns, de maig 1

+ Banana fish


Avui tornem amb al Faraó de Baix, amb els Dalton escaladors!

A vista la nº15 6a+**(sector B.f.) i al Columpio "Muerte al estado" 6c** (a la foto, la 1º xapada sobre petita regleta).
De primer sense encadenar "Pioner jubilat" 7a***.
Els Dalton, a la seva provant "Sr. Demon Lover" i "Tea's crack", que marca V+ però amb lo polida que està la sortida per mi 6a.

El pròxim dia ens veiem a l'hospital!