dimecres, de desembre 20

Desiree


Diumenge anem al Cavall Bernat amb el Marc a fer la via recentment reequipada "Desiree" 205m**** 8a+(jeje, només per mutantes) o V/+ Ae (pels mortals).

Per començar escalfament amb l'aproximació, 40min de camí i part de la canal del Cavall (equipada amb cordes fixes).

Ja a peu de via, començo obrint el primer llarg (2ªfoto) de dificultat V amb un o dos passos d'Ao. El millor del llarg la reunió; una bauma amb espai per un parell de persones.

El segon (3ªfoto) l'obre el Marc, diriem que és V/+. Té una llastra preciosa d'uns sis metres al principi.

El tercer té una sortida d'Ae (o 7a+) i la resta V/+molt maco fins una reunió molt aèria. Aquí, i mentres espero que pugi el Marc em miro el següent llarg d'Ae i literalment em faig caqueta. Per sort el Marcus em convenç i seguim cap a dalt (ell de primer, per descomptat). Es nota la falta d'altures dels últims mesos... (escusòdrom forever).

El quart llarg(última foto, amb una altre cordada darrera) 30m d'Ae i uns últims metres de V+ amb el famós merlet a la meitat. Al final l'artificial està super equipat i el pujo sense problemes.

I per acabar, l'últim i millor dels llargs V+/6a. Una preciosa fisura i ja estem a dalt del Cavall.

La via en el seu conjunt és molt wapa, llàstima només dels dos pasos d'artificial equipat del primer i tercer llarg. Però com totes les vies que pugen al Cavall; impresionant!

dilluns, de desembre 18

Desdentegada


Dissabte anem amb l'Albert a la Desdentegada, gran zona montserratina de plaques.

Començo obrint la via nº63 6b***. Maca via de placa de 25 metres tooota de continuitat (potser 6a+?). Ens surt a vista. Aprofitem per posar les cintes a la via del costat, la nº 64 6b+**. A mi no m'agrada gaire, ja que la dificultat està als quatre primers metres, després deu ser 6a. També ens surt a vista.

Després de les dos primeres vies ja estic amb els braços fets pols, així que deixo que l'Albert prengui la iniciativa. Així que es posa amb la nº 59 6c***. Aquesta és una via una mica diferent, ja que creua una fisura i té uns passos diguem que curiosos. L'Albert puja perfecte tota la via, però ja a l'alçada de la reunió, no està còmode i sake... que a prop de l'encadene! Després i amb les cintes posades la obro jo, però la força ja no m'acompanya i m'arrastro per la via. I per acabar, al xapar la reunió m'enganjo un dit amb el mosquetó i sang a dojo.

Quan ja marxem passem pel costat del Totxo del Clot del Tambor, on uns màquines estan escalant (a la foto, amb la cova de l'Arcada i les seves plàques perfectes, darrere).

diumenge, de desembre 3

Boira

Totxo Pinotxo

Avui amb l'Uri anem als totxos del CAM Nou Barris.

Comencem al totxo Pinotxo. Primer la "Gepetto" V+**, bonica els primers metres, llàstima que té algun tram de roca dubtosa. Aprofitant que comparteixen reunió probo la "Tierra Virgen" 7a**; inici en placa fina (6b +o-) i després un sostre molt important, amb dos metres terrorífics. No surt ni veig com podria sortir!

Per acabar passem al totxo de l'Estel per acabar encadenant la via nº10 6a***, via equipada per A. Picazo, cosa que es nota, no sobra cap xapa, i totes les que hi ha estan posades als llocs perfectes, és un mestre (si vas amb el grau, jeje).

dissabte, de desembre 2

Roca Gris


Avui tornem amb el Kuko a Montserrat, objectiu: Pujar la Roca Gris per la via Micky Mouse 6a+ 165m ****.

La via es maca i aèria. L'únic contra són les reunions, que són molt incòmodes. A part d'això, és una via que no decepciona.

Comença el Kuko obrint el primer llarg de V. El segon l'obro jo, un preciós llarg de 35/40 metres de 6a+, de moolta continuitat (a la segona foto, el Kuko donant-ho tot). Els llargs tres i quatre els empalmem, són 55 metres de V amb les xapes justes... perfecte. I per acabar, els dos últims llargs que també els empalmem. El 6a del Ll5 és un sostret bastant entretingut. I per acavar, reunió en una sabina (portar bagues!), amb un ambient fantàstic, tant que al final la boira ens engoleix, preciós!

Des del cim podem veure un grup de quatre cabres saltant i fent caure una pluja de pedres...

Com que des del cim no es pot rapelar gaire be, ho fem des del sistema de ràpels de la Urquiza-Olmo. Per cert, via especial iniciació: Molt ben equipada en tres llargs que fan 155m entre el IV i V+, bastant maca.

I cap a casa, avui si, amb els deures fets!