dimarts, d’abril 22

La Nivaire

Diumenge com que hi ha previsió de pluja anem al Pic del Martell amb el Jose. Fem la via "Nivaire" 105m V+ *** (a la dreta de la No se i la Eucaliptus).

El Jose empalma esls dos primers llargs resultant un llarg molt wapo de 65 metres. D'equipament, a part de les reunions només hi ha un parell de ponts de roca, un buril, un espit i a dalt de tot un pitó o un parabolt segons si es va per la dreta o per l'esquerra.
Jo faig l'últim llarg que és de tràmit (IV) i te un parell de parabolts al final que semblen d'una altre via.

Quan acabem comença a ploure així que anem a la cova bombers i fem la via "Kriatura" 7a ****. De fet la monta el Jose i jo faig el que puc i com puc per desmontar-la. Una via molt wapa però en la que s'ha d'estar fort fort.

dimarts, d’abril 15

Aresta Ribas

Avui amb el Mallol em anat a fer la mítica "Aresta Ribes" 330m 6a ****. Com que feia 10 anys que no feia tàpia m'he cascat jo tots els llargs de primer.
És una via curiosa, ja que la majoria dels llargs no són gaire complets però el conjunt et deixa un molt bon regust de boca. Suposo que són els 330 metres.
El millor llarg amb diferència el sisè, després el setè.
Nosaltres amb cordes de 60m hem fet vuit llargs.
Horari de la moguda: 20min d'aproximació, tres hores i mitja d'escalada i una hora de retorn per la canal dels plecs de la Vinya nova.
Un altre dia de bona escalada!



dilluns, d’abril 14

Graffiti

Dissabte anem amb el Marc a Montserrat, l'objectiu és fer la "Oferta especial", el problema és que els primers passos de la via són de A2 (o A1 segons la ressenya que portem, la original penjada a la web del balcó de la lluna) i no portem el material adequat (un clau i un plom). Intentem escaquejar el pas fent un flanqueix des de la Picnic però no hi ha manera (foto de dalt).
Així que canvi de plans i com que no portem ressenyes fem una via que ja he fet, la "Graffiti" 6b+ 200m ***. La veritat és que la recordava més wapa del que m'ha semblat ara.
A destacar de la via que s'ha equipat una variant al tercer llarg (foto de sobre) que deu rondar el 6a. El llarg més wapo el del flanqueix (fotos de sota). I l'últim llarg tela amb algun alejillu a la placa de 6b+. I això que ho recordava super ben equipat.
Tot i això un bon dia d'escalada!!!







diumenge, d’abril 13

dimarts, d’abril 8

Somnis de primavera

Avui amb el Pepe em fet la via "Somnis de primavera" 80m 6a ** a Collbató. La via és bastant rara, dos primers llargs fàcils (IV) i un últim wapo de 6a al principi i que va perdent dificultat (foto). La via és bastant curte, amb pintades d'esprai per marcar per on va (!?) i dificultats molt diferents entre els dos primers llargs i l'últim. Indicat per portar algun colega a fer iniciació i prou (tot i que la roca és de bona qualitat tota la via).
Em tornat caminant i és una mica selvàtic.


dimecres, d’abril 2

Bikini

Diumenge vaig quedar amb el Jose per fer una via al serrat dels monjos que ja feia temps que tenia en ment, la via "Bikini" 170m 6b (6a+ obg.) *****. Un tros de via, wapíssssima. Això si, s'ha d'apretar de valent, cosa que jo no vaig fer per limitacions físiques i mentals. Hi ha bastants espits però s'ha d'apretar i catxarrejar una mica.


La via comença amb un primer llarg amb una placa de 6a+ (diria que obligat) que en fred i amb els tres espits que té es fa durillo.

El segon llarg em toca obrir-lo a mi i ... merda. Hi ha un pas de 6a obligat amb posible caiguda en repisa que no puc amb ell, acabo arribant a la reunió com un cuc per una canal guarra guarra. Lamentable!

El tercer llarg sembla ser un llarg de tràmit però és un llarg també wapo on s'ha de posar bastants empotradors i vigilar amb els últims metres de roca.

L'últim llarg és simplement brutal, no hi ha explicacions, és dels millors llargs que he fet a Montserrat: Im-presionant!


Conclusions de la jornada, que no estic capacitat per fer grans coses en tapia i segona que al serrat dels monjos hi ha verdaderes joies, com aquesta via o la "Grafiti", que per cert estaven escalant una parella el mateix dia (foto de baix).