dimarts, d’abril 28

Vermell



Avui al Vermell, a fer una matinal.
Comencem per
-"Bruguera Matas" V ***, una clàssica xemeneia sobre-assegurada (a la guia V+).
-"San Agustín" 6a ***. També molt asegurada i clarament sobrecotada (a la guia 6b). a la part de dalt hi ha picats que li treuen gràcia a la via. Tot i això divertida.
-"Fascistas del alpinismo" 6a+ ***. Amb uns primers metres putilles, després més fàcil. Disfrutona.
-"Guarrindongae" 6b+ ***. Sortida molt potent amb el grau concentrat, després es deixa fer. La única que no surt a vista.

dilluns, d’abril 27

Odio africano



Divendres amb el Pau anem al sector de la dreta de Can Jorba i ...triomf absolut! El lloc és una canya i les vies super wapes (increible encara anar descobrint nous secotors a 10 min. del cotxe)! A més, hi ha una via de nova a la dreta del 6a. Per aquesta via comencem:

-Via nº17 32m V+ ****. Tan aquesta com la del costat és escalada en placa un pel tombada amb molta continuitat i a disfrutar.
-"Aresta" 35m 6a+ ****. (a la guia 6b) Wapíssima i amb molt d'ambient.
-Via nº1 20m 6b ****. Comença amb diedre no difícil al principi i acava amb un final potent.
-"Placa" 35m 6a ****. Com la primera; molt wapa.

Així que gran matinal (surten totes a vista) i si algun dia estic més fort torno segur!

dimecres, d’abril 22



Aquest matí anem a Can Solà, al costat de Montserrat.

Fem tres vies:
"El gay más guay" V ***, està prou bé per començar.
"Placa Oglala" 6a+ ***, està bé però li sobre un arbre i un pany de roca a la dreta que et permet escaquejarte bastant.
"Diedre Brulé" 6b ****, la millor del sector sens dubte, un vión amb el més difícil els primers cinc metres (foto) i després a disfrutar. Surt a vista (!?).

No se



Diumenge fem la via Eucaliptus- No se 120m V ***.

La via, tot i que a la ressenya posa semi-equipada, per mi està equipada. Nosaltres com a mínim no posem res, a part d'una baga per un pont de roca.

El primer llarg és força wapo, el segon és super wapo i el tercer de tràmit: bona via en grau fàcil.

dimecres, d’abril 15

Ogassa



Gran zona Ogassa, fem tres vies.

+ Llo



El dimarts ens llevem i plou, però com poc, anem a provar sort a Llo. I bingo, podem fer almenys tres vies; dos cinquens i un 6a+. La pluja va a més i al final em de marxar sota una pluja seria.

Quie d'Urs



El dilluns de la setmana santa quedem amb el Kuko a l'Ariege per tornar a la roca dos mesos després. Quedem a Urs, petit poble amb una tapieta amb vies de màxim 160m.

Després de 30 min. de forta pujada i sota un sol de justícia, començo escalant la "Princessa Sofia" 160m. 6a ***. El primer llarg (ajuntem llags 1 i 2)és molt wapo, sortida vertical amb canto, diedre, xemeneia i acabant per placa tombada fins reunió (foto de sobre).


El segon llarg el prova el Kuko (fotos de sobre i sota) però com la via va flanquejant i creuant vies és difícil de seguir. Ho probo jo i al final enfila per una via de 6b passant per un tram de quatre metres desplomats amb canto super wapo.


El tercer creua una canal cap a la dreta (aquí estic a punt de pinyo de primera) i agafa una placa de V+ amb líquens i roca un pel delicada que em fa patir com una truja. Tot i que ens queda un llarg, per culpa de la insolació baixem rapelant (hi ha ràpels a totes les vies, bien!).


Bona zona Urs, amb roca millor del que sembla.