dilluns, de febrer 25

La revolta dels nyerros


El diumenge anem a Terradets amb el Marc i la Laura amb la idea de fer "La festa del Paca" al Peladet. Un cop a peu de via veiem que el primer llarg no és 6b/Ae si no Ae i 6b/A0. Com que només portem uns estreps ens decantem per la via que hi ha a la dreta, que es veu equipada i ens sembla recordar que no es molt xunga. La via és la "La revolta dels nyerros" 6c+ (6a obg.) 170m ***.
El primer llarg (20m)(fotos de sobre) des de peu de via no es veu extremadament difícil (un cop posats les impresionts canvien, jeje). El llarg comença pujant en X per dos abres bastant prims per despés passar a la placa, passar uns sostrets i després més placa cap a l'esquerra per arribar a la reunió. A mi em, de segon, em costa bastant, sense estreps ni fifi, però surt.
El segon llarg (foto de sobre) és el millor amb diferència, 50m en perfecte roca i amb un ambient de primera donat pels desploms que hi ha a sota, a peu de les vies. 6a obligat.
El tercer (foto de sota) des de la reunió es veu una mica guarrete però després es mostra com un llarg molt wapo també amb tres plaques de bona roca tot i que amb menys continuitat.V/6a.
El quart llarg el separem ja que anem amb cordes de 50 metres i es veu molt llarg. Aquest és el pitjor llarg. Comença amb roca trencada, la necessitat de possar algun freand per reforçar i acaba amb un diedre-xemeneia estil Montrebei.

A l'acabar, i després del merescut entrepà baixem per la Destellos (no estic segur que es digui així) fent ràpels, amb l'inconvenient que al no portar cordes de 60 em de fer 5 en comptes dels 3 ràpels habituals. Per cert, uns ràpels amb un ambient impressionat!
A destacar de la via les vistes que tenim durant els primers llargs de les vies de la paret de les Bagasses i dels escaladors que hi pujen.