dilluns, d’octubre 13

EtambotAquest dissabte anem al refugi de Marialles, al costat del Canigó. La via que triem és la "Etambot" 350m 6b+ ****. Accés en quinze minuts i retorn al refugi en 5: Increible però cert. La roca gneiss de calitat.

La via són quatre agulles sobreposades, ràpel al final o desgrimpada després de cada una i a seguir escalant.

La primera de totes és la més llarga, difícil i bonica. Comença amb un llarg de 6b+ (foto de sobre)(hi ha un llarg paral·lel de 6a+ com a opció) on jo de segon... doncs a fer Ao a sac, jeje. El segon llarg de 6a és moolt wapo, tot i que jo no el disfruto gaire, que de primer vaig acollonido per una desastrosa sortida i a més no trobo la reunió així que acabem fent ensamble, sense saber-ho (foto de sota). El tercer llarg és de V.La segona agulla són dos llargs (6a i V+), la tercera un sol llarg de 6a (foto de sota a un desplomet a buscar el canto bo) i la quarta són tres llargs de V/+ que fem en ensamble per anar més ràpids. Aquesta última agulla és la pitjor amb diferència, però també té algun tramet interessant.En resum, una via interessant si no fos que està tant lluny (des de Err 80 minuts). La via que si que sembla brutal és la "V.D.Q.S.", que puja per l'agulla del mig de la foto de sota. Aquesta agulla es troba davant de les que vam fer nosaltres, a l'altre costat del riu.

3 comentaris:

PGB ha dit...

Ep, tens ressenyes del Canigó? Hi ha vies més assequibles? Em molaria anar-hi :P

Vinga bou! Enhorabona per la via, es veu molt xula!

Pietro ha dit...

Ei Aleix, bona descoberta! ja em va comentar el Marc que us va agradar molt! Hi ha esportiva també a Marialles?

Anònim ha dit...

Hi ha un llibre brutal de Thomas Dulac sobre pirineus orientals que surt aquesta zona.

Esportiva al costat del refugi hi ha un totxet amb 5 vies de Iv i un altre amb unes deu vies d'esportiva(sisens). Per lo lluny que queda no crec que sigui un gran lloc per nar a fer esportiva, molt millor a Llo!