dilluns, de juny 19

Esperó Ribas al Bastó del frare


Feta pel Putxi i l'Albert la setmana passada. La piada és del Kpujo, però 100% confirmada!

Via MOLT MACA però amb uns alejes del 15 en la primera tirada després del bosquet.
Cintes, cordinos per merlets, un joc d'aliens i un joc de tascons. És recomanable pitonar a L7, però nosaltres n'hem trobat de clavats.


Ll1 i LL2: S'empalmen en una sola tirada de 45 mts ( la R1 són tres claus en una fissura penjada), de 6a+ molt maca i contínua. Ojo a l'entrada a la reunió, la roca és discreta, per sort hi ha un clau amagat a la fissura en el tram més trencat.
Ll3: Tirada de tràmit, un xic herbosa. NO ANAR A LA ESQUERRA, és la reunió de la RUDOLF SCHINDL, la següent tirada és A4 i ja hi ha hagut algun embarque en confondre-la i anar a buscar un spit que llueix al final de la llastra. La reunió i tirada de la Esperó Ribas van PER LA DRETAAAA!
Ll4+ll5: OJO! Molt de canto però es tracta de 25 mts verticals on cal anar en compte. Hi ha un burí vell, un amb una ridícula xapa de llautó, un spit i un altre vell...les distàncuies i dificultat ( un suposat IV/V que s'acosta més a un V/V+ rotllo Esperó Màgic o The Wall) aconsellarien un reequipament amb millors anclatges o no pensar-s'hi massa a l'hora de superar el tram...).
Vam enllaçar la tirada amb la següent per estalviar temps. En total uns 55 o 60 mts, aconsellable allargar cintes al LL5, molt més fàcil ,encara que heu de "caçar els burins ( n'hi ha dos).
Ll6: Tirada molt bona, el canto disminueix i hi ha molts més burins ( 6 o 7 en 25 mts), es tracta d'un muret més tècnic amb inici més fàcil i que incrementa dificultat tal i com s'acosta la reunió. IV a l'inici i V al final.
Ll7: Inici de roca discreta, a vigilar ,sense massa drama, hi ha pitons a les fissures horitzontals ( no cal clavar) i dos burins al pas de V+, que més aviat és V sense exagerar. la sortida al cim està a pèl i es fa llarag ( almenys 25 mts o 30, decreixent la dificultat, tot i que al final es tracta d'una grimpada on s'escala gairebé literalment en "solo"( el darrer burí acaba 30 mts més avall...), a buscar la reunió i el final de la via.
Descens ràpid retornant pel darrera el Frare ( alguna corda i cadena en l'accés a coll de PORC),
Via molt maca i interessant, a tenir en compte els comentaris i el nombre de cintes si es volen empalmar les dues primeres tirades, que estàn "cosides" a claus.Via ideal pels dies de calor!!!!
Salut i a tibar

3 comentaris:

PGB ha dit...

Vaja, una via no apte per PGB's...

alejes lluny de mi!

Anònim ha dit...

Què va! és una via assequible segur, doncs jo la vaig fer fa uns anys.

Anònim ha dit...

Pere...

La tirada després del bosquet és V+ curiós...amb un burí de xapa de 50 quilos que et queda a uns tres metres del peu quan fas el moviment clau...de fet supersegura...

POossiblement si caus ( a vegades penso que si et penges amb molta força també), arrenques el burí i et menges la repisa...

es una via on realment NO HAS DE CAURE...els alejes SÓN igual, un burí com aquell, o una caiguda a la següent tirada ( 2 burins en 25 o 30 mts), o caure sortint al cim...NO ES POSSIBLE, donatq eu són assegurances que no suportarien aquestes càrregues...

No pensis en caure-hi..pensa només en pujar...aquesta és la "assequibilitat" de la via en qüestió...