diumenge, de novembre 12

Esperó Doppelmayr

El dissabte, i ja que estem a Andorra, fem amb el Berard aquesta preciossa via de mitja-alta montanya, "Esperó Doppelmayr"****, a 2600m. Està enmig de les pistes d'Arcalís, així que té una curta aproximació (15min) però això precisament és la única cosa que li treu una mica d'encant.

La via són uns 100m de dificultat màxima D+, si es va amb el grau just, un joc de friends ens ajudaran a pujar més relaxats. La roca és pissarra de gran qualitat.

El primer llarg (20m, IV+) és per placa amb bon canto. El segon (30m, V) és més variat, amb les xapes justes i final una mica descompost. El tercer llarg (45m, V+) és el millor amb diferència: Surt per placa poc protegida (1 parabolt) per arribar a l'esperó, amb unes vistes impressionants. Segueix entre l'esperó i la placa fins trobar un parabolt i ja per terreny més fàcil (IV+) fins a dalt de tot. Jo vaig reforçar el llarg amb tres friends.

El resum, via ideal per iniciació en vies fàcils, amb bon equipament (Bolts inox.) però justet. A més, cal tenir bona compenetració amb el company ja que és fàcil no sentir-se entre reunions. I destacar que el Berard va donar el callo en la seva primera via llarga, bravo!!!