dimarts, de novembre 6

Llo

Ara ja fa una setmana vam anar a escalar a aquest bonic poble de la Cerdanya amb l'Ivan , el Dídac, el Guillem, la Marta, el Pere i l'Aline.

La sorpresa per mi que tot i que és una petita zona pel que fa a nombre de vies (una quinzena), la bellesa del lloc i la qualitat de les vies en fan d'aquesta una zona *****.

La roca és pisarra (o gneiss?) de primera qualitat, noms de via escrits a peu de via, l'equipament a base de parabolts inox, el peu de via perfecte i amb vistes al Pic de Finestrelles i al Puigmal.

Millor no anar a l'estiu que toca el sol tot el dia.

La zona consta d'un petit totxet al principi d'uns 8 metres amb vies fàcils (IV, V, V-), després trobem a uns trenta metres un 7a i un V i si seguim uns trenta metres més trobem el gruix de les vies: 6b+, 6a+, 6c+, 7a+/b, 7b+, 6b, 6c, 7a+, V. Més a l'esquerra crec que s'ha equipat alguna línea més.

Jo vaig provar les tres primeres fàcils, després a sac a la "Route 66" 6c 28m ****: una via meravellosa, però millor anar amb les piles carregades. Després provo la "S.A.M.G.A.V."6b però entre la primera i segona xapa caic i (craso error) agafo la corda cremant-me els dits de la ma esquerra. Fi de la jornada.

A la primera foto l'Ivan tibant de valent a la Route 66, a la segona les vistes del Pic de Finestrelles amb la corda penjant de la Route i la última foto d'uns francesos al 6a+ o al 6c+.