dilluns, de novembre 5

Serra de Busa

Ja fa un parell de setmanes vam anar amb el Marc i la Laura a la serra de Busa, bucòlica zona del Solsonès totalment desconeguda per mi. El lloc és preciós i mereix una visita per fer la via que vam fer: "Maneras de vivir" 175m 6a (V obg.) ****.

Recordar que el lllibre escalades al Solsonès no és excel·lent pel que fa a les aproximacions i pel que fa a la llagada dels llargs no era molt correcte, com a mínim en aquesta via.

Un cop aparcat el cotxe es puja directe sense camí (o nosaltres no el vam trobar). A la foto de dalt la via està al mig. Reconeixible per la pedra empotrada que fa la xemeneia dels primers llargs.


El primer llarg de la ressenya es pot i és recomanable fer-lo en dos. Hi ha una reunió intermitja molt còmode. La suma dels dos deu fer uns 60-65 metres (!!!).
Són dos llargs en xemeneia no gaire difícils, sobretot si es va de segon, jejeje. De primer, amb l'aleje de les xapes... millor portar friends i tascons. La primera xemeneia que faig!!!
La segona reunió, espectacular.


El tercer llarg (segon segons la ressenya) consta d'un flanqueix fàcil (V?) de sis o set metres per despés enfilar recte fins a la reunió amb un grau no obligat de 6a. Aeri de c...

Els quart llarg (tercer del llibre) són 45m en un diedret on podrem disfrutar al màxim del conglomerat de la zona. Llàstima que tot i que la roca és molt bona necessitaria unes quantes repeticions més per a que es netegi. No acaba de donar plena confiança. Recomanable portar alguns friends.


Els dos últims llargs si que els vam empalmar i sumen 50 metres justets justets. Grau de V i possibilitat de reforsar les xapes existents. Llarg wapo tot i que una mica menys continu. L'arribada al Pla de Busa és incomparable. Una plana de jespa i arbres.
A la reunió intermitja hi ha el pot de registres: curiós que el dia anterior havia passat una cordada però l'anterior ja era del 2006.
Per retornar al cotxe es fa en tres ràpels (segons el llibre). La sorpresa és que l'últim amb cordes de 50m no es pot fer, així que cal pendular fins a la primera reunió de la via!!!