diumenge, de maig 21

Dissabte pel Berguedà


El Dissabte haviem quedat amb el Bil, la Itzi i la Inés per anar a Montserrat. Però al final el David i la Núria ens proposen d'anar a fer barrancs al Berguedà, així que canviem els plans i cap allà (Ho sento, ja sabeu que som més putes que les gallines).

El barranc és "El pas de l'Escadell"***. Només arribar al parquing hi ha el que sembla un grup organitzat, 10-12 persones. Així que a tot drap cap al barranc per passar davant. Com que és un barranc fàcil, està ple de grups (En el descens adelantem un altre grup de 12 persones). El barranc està molt bé, tot i que li falten salts de 2-3 metres i tuvogans. I d'aigua baixava el límit avanç de que es sequi, en dos setmanes com no plogui estarà estancat. 3 hores de descens.

Després de fer uns entrepans a Vilada, anem a escalar, objectiu: Mercadal Superior.

La zona del Mercadal està molt bé, l'únic inconvenient el peu de via. La resta, perfecte: Vistes, bona roca, vies llarguetes, curta aproximació i la major part de les vies reequipades.

Comencem amb el L1 de "Diedre Negre", 6a***. Via maca però amb un equipament, curiós!? (fotos 1 i 2). Després "Marilyn" 7a***. Te tres metres terrorífics, vaya tela amb els setens del Berguedà!!! Acavem la jornada amb el L1 de la nº8 V+**. Ens em quedat amb les ganes de fer la nº7 i fer el segon llarg de la 8, que promet. Però com el temps sens tira a sobre marxem després d'una curta però intensa escalada.

Curiós que encara no havia escalat pel Berguedà. Segur es repetirà doncs està només a una hora del Vallès i sembla que està més descongestionat que altres zones més properes a BCN. A més, les vistes de montanya que ofereix impagables.

5 comentaris:

K. ha dit...

Crec que us vaig veure quan baixavem del Mercadal inferior.

Benvinguts a l'escalada al Berguedà! Grans llocs us esperen. Els Mercadals només son el principi! :)

Anònim ha dit...

Doncs quina casualitat!
La veritat és que el Berguedà em va agradar molt!
Només hi havia passat per anar a la Cerdanya algun cop hi es per quedarse!

K. ha dit...

Si vens algún dia, avisa i escalem plegats!

osamacule ha dit...

Epsssssssssss
Alejuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Mira a la pàgina taliban, t'esperen responsabilitats i importants, hauràs de fer de guia de l'expedició!!!

Anònim ha dit...

ei, sóc l'ivan de terrassa, amb el pere PGB (http://parabolt.blogspot.com) de tant en tant anem a escalar, bé l'assunto és que després de festa major de terrassa (el tema castells va a misa) vaig a currar de soco a Montmajor,fa un parell d'estius havia anat a escalar amb el Ramon de Berga (un profe de filo), així que conec alguna cosa de Rassos, em molaria poguer continuar escalant aquest estiu, el tema cotxe està una mica així, però s'intentarà fer el que es pugui.
em feu de guies??? el meu mail:
navif78@yahoo.es
gràcies, per cert aquest tot el finde de soco a Casserres, bufff, vaja personal, jejeje.
Salut!!!!!!!